Tot nader bericht geef ik geen workshops!

Het is leuk om een workshop te volgen. Dit is natuurlijk ook leuk voor een vrijgezellenfeestje of een vriendinnenuitje.

De workshops worden uitsluitend gegeven op afspraak.
Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven werk ik met groepen van 4 personen (minimaal en maximaal).
Hieronder vind je informatie over de verschillende workshops die ik geef, heb je intresse om een workshop te volgen neem dan contact met mij op.

Basisworkshop Taartdecoratie                   € 35,00
Tijdens deze workshop, die ongeveer drie uur duurt, leer je een taart van 24 cm* rond te vullen, te bekleden en te decoreren.
We gebruiken voor de vulling een laag vlaaivulling en een laag botercrème van banketbakkerskwaliteit.
Daarna smeer je de taart af met botercrème. Vervolgens ga je de taart bekleden met marsepein, die je eerst zelf in de door jou gewenste kleur hebt gekneed. Met behulp van diverse uitstekers kun je je taart dan leuk gaan decoreren.
Natuurlijk geef ik je tips hoe je de verschillende uitstekers kunt gebruiken.
Aan het eind van de workshop neem je een mooie, zelfgemaakte, lekkere taart in een taartdoos mee naar huis!

Basisworkshop Puzzelplaat                         € 39,50
Tijdens deze workshop, die drie tot vier uur duurt, leer je een taart van 24 cm* rond te vullen, te bekleden en af te werken.
Zelf zorg je voor een simpele (kleur)plaat in drievoud. Bij een simpele (kleur)plaat moet je denken aan Bumba, Hello Kitty of Nijntje. De afbeelding moet 14 tot 16 cm groot zijn. Hiermee ga je een zogenaamd 'puzzelplaatje' maken.
Net als bij de workshop Taartdecoratie gebruiken we voor de vulling een laag vlaaivulling en een laag botercrème van banketbakkerskwaliteit. Daarna smeer je de taart af met botercrème.
Vervolgens ga je de taart bekleden met marsepein, die je eerst zelf in de door jou gewenste kleur hebt gekneed.
Als laatste leg je het gemaakte puzzelplaatje op de taart.
Aan het eind van de workshop neem je een mooie, zelfgemaakte, lekkere taart in een taartdoos mee naar huis!

Basisworkshop Taart met strik                   € 55,00
Tijdens deze workshop, die uit twee dagdelen bestaat, leer je naast de beginselen van het taart decoreren ook een strik maken.
Tussen de beide dagdelen moet minimaal 2 dagen zitten om de verschillende onderdelen van de strik hard te laten worden.
In het eerste dagdeel, dat anderhalf tot twee uur duurt, maak je de onderdelen van de strik.
In het tweede dagdeel dat ongeveer drie uur duurt, leer je een taart van 24 cm* rond te vullen, te bekleden en te decoreren.
We gebruiken voor de vulling een laag vlaaivulling en een laag botercrème van banketbakkerskwaliteit.
Daarna smeer je de taart af met botercrème. Vervolgens ga je de taart bekleden met marsepein, die je eerst zelf in de door jou gewenste kleur hebt gekneed.
Je gaat de strik opbouwen en op de taart plaatsen. Met behulp van diverse uitstekers kun je je taart dan verder decoreren.
Natuurlijk geef ik je tips hoe je de verschillende uitstekers kunt gebruiken.
Aan het eind van de workshop neem je een mooie, zelfgemaakte, lekkere taart in een taartdoos mee naar huis!

Basisworkshop Cupcakes                            € 37,50
Tijdens deze workshop die ongeveer drie uur duurt bekleed je 9 cupcakes met marsepein.
Daarna ga je ze decoreren met onder andere uitgestoken bloemetjes, blaadjes of vlindertjes. Ook kun je gebruik maken van verschillende mallen. Aan het eind van de workshop neem je de mooie, zelfgemaakte, lekkere cupcakes in een 'taart'doos mee naar huis. Je kunt de cupcakes nog tot drie dagen daarna opeten, je kunt ze eventueel ook invriezen.

Open Atelier                                              € 35,00
Heb je al eens 'n workshop taart decoreren gevolgd en is het je zo goed bevallen dat je nog wel een taart wilt decoreren maar niet alle materialen/gereedschappen wilt aanschaffen, maak dan gebruik van het "Open Atelier".
Gedurende drie en half uur, kan je gebruik maken van alle mallen, reliëfmatten en -rollers, uitstekers, gereedschapen enzovoort.
Dit is dus veel meer dan in de workshops gebruikt wordt.
Inbegrepen zijn een taart van 24 cm rond inclusief taartdoos, een halve kilo marsepein of fondant, vlaaivulling en botercreme.
Natuurlijk ben ik wel in de buurt voor vragen en tips!

Een taart voor een ander aantal stukken, een andere vorm of een stapeltaart is bespreekbaar. Ook is het mogelijk vooraf een foto te laten printen die je op je taart kunt plaatsen. Deze aanpassingen hebben invloed op de prijs van het "Open Atelier".

Ook voor het "Open Atelier" geldt een minimum en maximun van 4 personen.                                           Prijs van het "Open Atelier" is per persoon!

* Vaak wordt er tijdens een workshop een taart gebruikt van 20cm, ik heb echter bewust gekozen om een taart van 24cm te gebruiken. Uit een taart van 20cm haal je 10 stukken, uit een taart van 24cm haal je 12 stukken. Gemiddeld verwerk je zo'n vijfhonderd gram marsepein tijdens deze workshop(s).