Taart
Er zijn enorm veel mogelijkheden om een taart te decoreren, dat wist je waarschijnlijk al, kijk anders eens in de verschillende fotogalerijen.
Aan de hand van de foto's die je daar ziet krijg je een aardige indruk.
Maar wist je ook dat er bijna net zoveel mogelijkheden zijn aan de binnenkant van de taart!

Een taart is opgebouwd uit vier "smaakstappen".
Deze "stappen" worden hieronder beschreven met enkele mogelijkheden.

Wil je een bestelling plaatsen en heb je zelf een idee voor een smaak, maar staat deze er (nog) niet tussen, laat het me weten, zodat ik kan kijken of het mogelijk is.


Stap 1
De basis van een taart, de biscuit, wordt gemaakt van een beslag zonder boter. Dit biscuit kan gemaakt worden in de smaken: Naturel of Chocolade.

Stap 2
De biscuit wordt standaard gevuld met twee lagen, een laag vulling en een laag naturel botercreme.
Eventueel is aan de botercreme een smaak toe te voegen. Daarbij kun je denken aan vanille, ananas, speculaas, walnoot enz.
Wil je dat, overleg dan even met mij, want vaak is de smaak van de vulling overheersend, waardoor de aan de botercreme toegevoegde smaak niet tot zijn recht komt.

Standaard wordt een taart gevuld met 2 lagen, maar op aanvraag (tegen meerprijs) is ook 3 lagen mogelijk.
De mogelijkheden voor de vulling zijn enorm, hieronder een (beperkt) aantal voorbeelden:
  Crème:
- Champagne
- Hazelnoot
- Mokka
- Speculaas
- Vanille
- Cappuccino
- Caramel
- Walnoot
  Confituur:
- Aardbei
- Bosbessen
- Abrikoos
- Zwarte bessen
- Bosvruchten
- Ananas
- Sinasappel

  Bavarois:
- Aardbei
- Citroen
- Tiramisu
- Framboos
- Bosvruchten



  Overig:
- Bonbonbloc
- Banketbakkers-
   room
- Chocolademousse




En er is nog veel meer mogelijk! Uiteraard hoor ik ook graag jouw eigen ideeën c.q. wensen.

Stap 3
Vervolgens wordt de taart in zijn geheel afgesmeerd met botercrème.

Stap 4
Wanneer de taart is afgesmeerd, wordt hij eerst in zijn geheel bekleed met marsepein of fondant.
Daarna kan er begonnen worden met het decoreren.



Cupcakes
Cupcakes worden gemaakt van een beslag met boter en zijn daardoor wat "vaster". Een cupcake kan gevuld worden met bijvoorbeeld stukjes chocolade, jam of banketbakkersroom.
Vervolgens wordt de bovenkant afgewerkt met een laagje botercrème, al dan niet met een smaakje.
Daarop komt een laagje marsepein of fondant met de decoratie.